Boot problem on Edison


#1

I flash edison image. I run screen ttyUSB0 to see what happend during flash. After the reboot I get this:

   Watchdog enabled

DRAM: 980.6 MiB
MMC: tangier_sdhci: 0
In: serial
Out: serial
Err: serial
Hit any key to stop autoboot: 0
Target:blank
Partitioning already done…
Flashing already done…
GADGET DRIVER: usb_dnl_dfu
reading vmlinuz
5458208 bytes read in 134 ms (38.8 MiB/s)
Valid Boot Flag
Setup Size = 0x00003c00
Magic signature found
Using boot protocol version 2.0c
Linux kernel version 3.10.98-poky-edison+ (edison@ac5487a6feba) #1 SMP PREEMPT Thu Jul 20 11:54:48 UTC 2017
Building boot_params at 0x00090000
Loading bzImage at address 00100000 (5442848 bytes)
Magic signature found
Kernel command line: “rootwait root=PARTUUID=012b3303-34ac-284d-99b4-34e03a2335f4 rootfstype=ext4 console=ttyMFD2 earlyprintk=ttyMFD2,keep loglevel=4 g_multi.ethernet_config=rndis systemd.unit=multi-user.target hardware_id=00 g_multi.iSerialNumber=1a009d55086a0aac57abdbe6f5616c7d g_multi.dev_addr=02:00:86:61:6c:7d platform_mrfld_audio.audio_codec=dummy”

Starting kernel …

[ 0.735670] pca953x 1-0020: failed reading register
[ 0.740792] pca953x 1-0021: failed reading register
[ 0.745938] pca953x 1-0022: failed reading register
[ 0.750983] pca953x 1-0023: failed reading register
[ 1.617190] snd_soc_sst_platform: Enter:sst_soc_probe
[ 2.121839] pmic_ccsm pmic_ccsm: Error reading battery profile from battid frmwrk
[ 2.130613] pmic_ccsm pmic_ccsm: Battery Over heat exception
[ 2.130697] pmic_ccsm pmic_ccsm: Battery0 temperature inside boundary


PSH KERNEL VERSION: b0182b2b
WR: 20104000


SCU IPC: 0x800000d0 0xfffce92c

PSH miaHOB version: TNG.B0.VVBD.0000000c

microkernel built 11:24:08 Feb 5 2015

******* PSH loader *******
PCM page cache size = 192 KB
Cache Constraint = 0 Pages
Arming IPC driver …
Adding page store pool …
PagestoreAddr(IMR Start Address) = 0x04899000
pageStoreSize(IMR Size) = 0x00080000

*** Ready to receive application ***

and nothing else happend. I wait for a litle and then power off/on the edison. After boot up I get the same message.


#2

I’ve try to reflash again, and looking at edison console I saw some bad message. Something like “Request will be outside the are” it was around 93%.
The process finished ok, but after the reboot I get message from first post.


#3

How have you powered up your edison? It seems like it is not getting sufficient power, and is rebooting on its own. What is the status of green led on the board. Is it solid? or its flickering? If flickering, it is rebooting due to low power.


#4

I’m trying with external power supply right now…

Ok, it seems that power supply could be the problem, now the flash process end without any warning. The flytos image boot up ok
Thank and sorry for the inconvenience!


#5

No problem. Closing this issue now.


#6